Hams jeugdhuis doet mee aan 'Nacht van de energievreters'

HAMME. Op 26 januari 2008 wordt “De Nacht van de Energievreters” georganiseerd en Jeugdhuis ‘t Klokhuis heeft daar zijn zinnen op gezet. De bedoeling van De Nacht van de Energievreters is jongeren in heel Vlaanderen op een ludieke manier warm te maken voor een milieuvriendelijker jeugdhuis. ’t Klokhuis gaat die nacht de confrontatie aan met energievreters en vervuilers! De vraag was hoe ze het gingen doen maar het was gauw geklonken: ze gaan ze één voor één laten liquideren! Verwarming, verlichting, geluidsinstallatie, koelkasten, ... allemaal moeten ze er aan geloven! Moet er nog licht of verwarming zijn? Tijdens de Nacht van de Energievreters alvast niet!

 

Het uitschakelen van energievreters is de rode draad van een bewustmakingsspel dat de jongeren wil confronteren met de verschillende milieuaspecten verbonden aan een jeugdhuis. Daarnaast organiseert het jeugdhuis zelf nog allerhande originele milieuvriendelijke activiteiten zoals  Miss en Mr Ecospotverkiezing, Ecolatombola, Wereldwinkelstand en vooral ook een lezing met de oppergod van de Vlaamse literatuur, Herman Brusselmans

 

Het gaat ook niet enkel over energie. Zo zullen jongeren die milieuvriendelijk naar het jeugdhuis komen, te voet, met de fiets of per openbaar vervoer worden beloond met een gratis drankje. Ook afvalpreventie krijgt de nodige aandacht. De toegang is gratis en de deuren openen om 19u.
Voor meer informatie over wat Jeugdhuis ‘t Klokhuis die avond zoal gepland heeft, kan je contact opnemen met Eve De Wilde (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of een kijkje nemen op http://www.jeugdhuisklokhuis.be/ (Rolf Duchamps)