Schrijf eens een mooi gedicht

HAMME/WAASMUNSTER. Voor leerlingen vanaf het 3de studiejaar tot en met het tweede jaar secundair onderwijs, vindt in 2008 7de editie plaats van de Armand Van Asscheprijs plaats. Deze heeft als doel jongeren, die interesse hebben om te spelen met taal, aan te moedigen. De aandacht die hierbij wordt geschonken aan poëzie, is mooi meegenomen. Bovendien zijn er mooie prijzen te verdienen! Alle geselecteerde gedichten worden opgenomen in een bundel waarvan iedereen die aanwezig is bij de prijsuitreiking een exemplaar ontvangt.

Wie wil deelnemen, stuurt tegen ten laatste woensdag 23 april 2008 één of meer leuke gedichten op. Het thema is ‘mooi’.


Elk gedicht mag maximum 20 regels tellen. Onder het gedicht moet een fantasienaam geplaatst worden en de echte naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum wordt op een briefje geschreven. Dat moet in een envelop gestoken worden die wordt dichtgekleefd. Daarop komt opnieuw de fantasienaam, samen met het studiejaar. Die enveloppe moet bij de gedichten, die op 5 exemplaren op A4-formaat staan, worden gestoken en dan gaat alles naar: Armand Van Asscheprijs 2008, p/a Gemeentelijke Openbare Bibliotheek, Nijverheidslaan 48, 9250 Waasmunster. Inzenden via e-mail kan niet.

De wedstrijd is genoemd naar wijlen Armand Van Assche (1940 – 1990), één van de eerste dichters in Vlaanderen die kwalitatief hoogstaande gedichten voor kinderen schreef. Hij leefde en werkte in Waasmunster. Ook kinderen uit Hamme kunnen dus aan de poëziewedstrijd deelnemen.


De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 22 juni 2008 om 17u in de Gemeentelijke Academie in Waasmunster, Kerkstraat 51, met omkadering door Theatergezelschap Plankvast.
Info op Tel. 052  46 11 91- E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of surf naar: armandvanassche.be (Rolf Duchamps)