Slotmanifestatie Reynaertjaar 2007 Sint-Gillis-Waas

ImageSINT-GILLIS-WAAS. Vrijdagavond was er in Centrum De Route te Sint-Gillis-Waas de Slothappening van het Reynaertjaar. Sint-Gillis was in 2007 de ambassadeur van de schalkse Reynaert. Volgend jaar is Hulst aan de beurt.

 

Image
een foto uit de slotmanifestatie
De avond begon met een boeiende vertelsels van Marcel Ryssen, de Reynaertkennen en –verteller bij uitstek. Het publiek keek aandachtig toe. Vervolgens was het de beurt aan Charlie May, een Reynaert-rapper die ook vaak op schoolvoorstellingen op moderne wijze het Reynaertverhaal aan jongeren brengt. Charlie May wil naar eigen zeggen een brug slaan met de jeugd en stak daarvoor het verhaal in een eigentijds rapjasje. Hij begon op z’n 17de als rapper en snijdt diverse maatschappelijke thema’s aan. Voor het Reynaertverhaal begon hij in februari en in mei was hij klaar. De muziek van 45 min durende act heeft hij eveneens zelf gecomponeerd. Verbazend hoe hij met die snelheid zelden een zinnetje vergeet. Na het rappen volgde een overzicht overzicht van de vele Reynaertactiviteiten tijdens het voorzittersjaar 2007 en de  prijs-uitreiking van de zomerfiets-zoektocht.


Tot slot stelden Schepen Marita Meul en burgemeester een nieuw kunstwerk voor dat een plaats krijgt in het Gemeentehuis. (TDW)