Wase afvaardiging op conferentie Europese zustersteden

SINT-NIKLAAS. Van 27 tot 30 november 2007 was Abingdon het schouwtoneel voor de traditionele jaarlijkse conferentie tussen de zustersteden. Gelijke kansen voor iedereen, het Europees thema van 2007, was ook het thema voor deze conferentie. Delegaties uit Colmar, Lucca, Schongau, Vale of White Horse District Council, Oxfordshire County Council en gaststad Abingdon vertegenwoordigden elk een specifiek item: geloof, geslacht, leeftijd, mindervaliditeit.

Ook de stad Sint-Niklaas er vertegenwoordigd met een officiële delegatie die bestond uit schepen Wouter Van Bellingen, als bevoegd schepen voor internationale samenwerking en Anne Vandevyvere, dienshoofd van de cel preventie en samenleving.  Zij presenteerden het Sint-Niklase beleid met betrekking tot ras en etnische origine. Het thema gaf aanleiding tot boeiende discussies en was een aanleiding om over de grenzen heen een beeld te krijgen van de verschillende visies op gelijkekansenbeleid en de manieren waarop dit in de verschillende zustersteden in de praktijk gebracht wordt.


Tegelijkertijd met deze officiële conferentie organiseerde de plaatselijke jumelagevereniging Adult and District Twin Towns Society (ADTTS) een conferentie rond “twinning, a five year plan”. Hierin werden ideeën en actieplannen uitgestippeld om verenigingen en burgers te stimuleren tot het ondernemen van uitwisselingen in de komende jaren.  De Sint-Niklase jumelagevereniging JES (Jumelages voor Europese Samenhorigheid) werd vertegenwoordigd door Michel Elinck. (Rolf Duchamps)