Genealogisch repertorium bevat schat aan familienamen

STEENDORP/ BAZEL. Eregemeentearchivaris Jerome Smet van Temse,  heeft een Genealogisch Repertorium van Bazel uitgebracht. Omdat Steendorp tot 1881 deel uitmaakte van Bazel is deze gemeente er ook in opgenomen. Het werk bevat een schat aan familienamen van inwoners van Bazel tussen 1295 en 1640, in alfabetische volgorde, met in kader de naamsverklaring en -info en vermelding van de bronnen.

Verschillende dorpskaarten met detailweergave, een verzamelplan van het oude Bazel en figuratieve kaarten met aanduiding van de verschillende hoeves op het land maken het voor stamboomonderzoekers mogelijk om de woonplaats van hun voorouders terug te vinden. Daarnaast bevat het werk een kaartenboek met figuratieve wijkkaarten van het grondgebied, gescande handtekeningen, een uitgebreid glossarium, een toponymisch repertorium, een overzicht van oude straatnamen en oude wijken en tot slot een geschiedkundige schets van het oude Bazel, geïllustreerd met afbeeldingen.

Het Genealogisch Repertorium is verkrijgbaar bij de auteur, voor 20 euro en staat enkel op CD-rom. Dat is bij Jerome Smet, Rozenlaan 39, 9140 Temse, tel. 03/771 15 43. (R.D.)