OCMW Temse wil betere dienstverlening via sociaal huis

ImageTEMSE. Het OCMW gaat samen met de gemeente in deze politieke legislatuur de oprichting realiseren van een “Sociaal Huis”. Dat zal moeten leiden tot een betere sociale dienstverlening. Twee specifieke actiepunten in het kader van de sociale dienstverlening die uitsluitend onder auspiciën van het OCMW worden verwezenlijkt zijn de oprichting van een sociaal restaurant en het organiseren van buurt- en vrijwilligerswerking.

 

Vooraleer een sociaal restaurant op te richten zal eerst een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd.  Het sociaal restaurant heeft als doelstelling om kansarmen een gezonde maaltijd aan te bieden tegen een voor hen betaalbare prijs. En eerste studie m.b.t. de oprichting van een sociaal restaurant in Temse, zal alvast in 2008 gerealiseerd worden. Na onderzoek van de financiële haalbaarheid van dit restaurant kan vanaf 2009 de oprichting hiervan in overweging genomen worden.


In het kader van het organiseren van buurt – en vrijwillgerswerk is in het LSB het project “thuis-tehuis” van het OCMW opgenomen net als thuiszorg en de huisartsenvereniging. OCMW voorzitter Ingrid Meeus verduidelijkte: “ Dit project omhelst een vrijwilligerswerking waarbij vrijwilligers, thuiszorgdiensten, OCMW en huisartsen de handen in elkaar slaan om de hulpbehoevende of eenzame bejaarde minstens één bezoek per dag te garanderen. Bij voldoende sponsoring via de huisartsenvereniging voor dit project kan dit project eveneens in 2008 van start gaan onder een eerste vorm van een proefproject.” (Rolf Duchamps)