Wandelclub De Stormvogels sluit jaar af

ZWIJNDRECHT.De wandelclub ‘De Stormvogels’ heeft er weer een druk wandeljaar op zitten. Nadat op 2 december nog een namiddagwandeling in Eksaarde werd gemaakt, stappen ze nu op zondag 16 december doorheen Ekeren in het Antwerpse. Het is meteen de laatste wandeling die vertrekt aan de Sint-Lambertuskerk om 13.30u. Er kan ook afgesproken worden om 13u aan de parking van de Sporthal in de Fortlaan.

 

Wandelleider René De Wilde heeft de kalender voor 2008 reeds klaar. De eerste komt er aan op zondag 6 januari te Deurne –Zuid. Daarna volgen voor het eerste trimester 2008 ook nog: 20 januari te Brasschaat, 10 februari in het Nederlandse Woensdrecht; 24 februari in Meise, 9 maart in Wezemaal en op 23 maart te Jezus-Eik.


Wandelclub ‘De Stormvogels” besteed steeds veel aandacht aan de zorg voor de natuur. Ze gaan er van uit dat de wandelaars zelf moeten instaan voor het behoud van de natuur en de leefomgeving. De leden houden zich dan ook aan bepaalde regels  tijdens het wandelen. AZfval wordt nooit zomaar weggegooid en ze volgens steeds zoveel mogelijk de paden omdat ze weten dat in een natuurgebied of een bos, naast de paden dikwijls zeldzame dieren of planten leven.


Mee stappen met ‘De Stormvogels’ is een aanrader. Het lidgeld staat voor 2008 op €14 per gezin of €8,5 voor een alleenstaande. Voor 5 € per persoon kan ook een verzekering worden afgesloten. Info bij René De Wilde, Richard Orlentstraat 34 b1 Zwijndrecht. Tel.: 03.252.45.42 (R.D.)