Gouverneur komt op werkbezoek

ImageTEMSE. In zijn Ronde van Oost-Vlaanderen zal gouverneur André Denys een bezoek brengen aan Temse. Dat is vrijdag 14 december in de voormiddag. Aan dit werkbezoek werkt ook de bestendige deputatie deel. Het is u bekend dat de gouverneur en de bestendige deputatie van Oost-Vlaanderen een werkbezoek brengen aan alle gemeenten van de provincie.

André Denys is sinds 26 november 2004 gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen. Hij is daardoor de regeringscommissaris van de federale en Vlaamse overheid in zijn provincie. Daarnaast is hij voorzitter van de deputatie. Hierdoor is hij bemiddelaar en bruggenhoofd tussen de verschillende overheden die actief zijn in de provincie: de federale overheid, de Vlaamse overheid, het provinciebestuur en de lokale besturen. De provincie is opgedeeld in 6 arrondissementen en telt in de 65 gemeenten 1. 389 199 inwoners. Het is de bedoeling van de gouverneur dat hij alle gemeenten een bezoek brengt. Hij gaat er van uit dat de lokale besturen dichtst bij de bevolking staan. De gouverneur vindt het dan ook noodzakelijk dat de deputatie werkt aan een partnerschap met die gemeenten.


Voor het Waasland is Temse de 9de gemeente die de gouverneur op bezoek krijgt. Het eerste bezoek was op 11 februari 2005 voor Beveren. Dat was meteen ook het allereerste van de Ronde van Oost-Vlaanderen. Dan volgden Sint-Niklaas op 22  april 2005, Stekene 9 september 2005 en in dat jaar ook nog Sint-Gillis-Waas op 16 december. In 2006 kwam de gouverneur naar Lokeren op 20 januari en naar Kruibeke op 28 april. In 2007 bezocht hij op 16 maart Hamme en op 21 september Moerbeke. Vrijdag komt dan Temse.


In het Waasland moet in deze Ronde van Oost-Vlaanderen van André Denys enkel nog Waasmunster worden bezocht. (Rolf Duchamps)