Invulling Warandestraat verloopt vlot

BEVEREN. Zeventig procent van de winkelpanden in de toekomstige Warandestraat aan de Beverse Markt is ingevuld, onder meer door H&M en JBC. Ook dertig van de 43 appartementen zijn al verkocht.

 

Beveren opent over iets minder dan anderhalf jaar een gloednieuw winkelcentrum: de Warandestraat, die begint halverwege de noordkant van de Markt en uitkomt in de Vrasenestraat. De bouwwerkzaamheden, die afgelopen lente van start gingen, verlopen vlot.

 

Momenteel gaapt er een kuil in het binnengebied van de Markt en Vrasenestraat: daar komt een ondergrondse parkeergarage met 269 plaatsen. Door stabiliteitsproblemen werd beslist om extra verstevigingen aan te brengen aan de zijwanden van de garage. Door deze bijkomende werkzaamheden verschuift de officiële opening van de winkelwandelstraat naar het voorjaar van 2009.

 

Hoewel er nog geen enkel pand recht staat, heeft de projectontwikkelaar - Heijmans Vastgoed - inmiddels zeventig procent van de commerciële ruimtes verhuurd aan onder meer H&M, Esprit, Torfs en JBC. Acht winkels zijn nog in te vullen, vooral in de sectoren horeca, persoonlijke verzorging, diensten, woondecoratie en huishouden. Er komt ook een grootwarenhuis. Daarvoor zijn onderhandelingen met verschillende ketens aan de gang.

Intussen heeft Heijmans Vastgoed het project van De Warande verkocht aan ING Real Estate. "De transactie omvat tienduizend vierkante meter commercieel vastgoed en heeft een totale waarde van ruim 38 miljoen euro", vertelt Fons van Lith, analist bij Heijmans.

 

Volgens de voorzitter van de vzw Aangenaam Winkelen, Paul Claes, is De Warande van groot belang voor de toekomst van commercieel Beveren. "De handelaars uit de Vrasene- en andere winkelstraten zien de nieuwe collega's uit De Warande niet als concurrenten, eerder als aanvulling op hun aanbod. Als we daarmee de inwoners van Beveren in eigen gemeente kunnen laten winkelen, vaart iedereen er wel bij. Ook buren uit Kruibeke en Zwijndrecht zullen misschien geneigd zijn naar ons te komen, eerder dan naar Sint-Niklaas of Antwerpen."

Naast de bouw van winkels omvat De Warande ook 43 appartementen. Daarvan zijn er momenteel dertig in optie verkocht.

Volgende winkels komen zeker naar de Warande: JBC, Schoenen Torfs, Esprit, Brasserie De Loberge, Crivic (nu in Vrasenestraat), Vero Moda, Jack & Jones For Men, Pimkie, Neckerman, Pepe Jeans en H&M.

Volgende winkels komen zo goed als zeker: Hans Anders, Ici Paris XL, Pearl, Veritas, Free Record Shop, BelCompany & Hunkemöller. (HV)