Speciale Pieten overgekomen naar Beveren

BEVEREN. Zoals elk jaar trekt op zaterdagnamiddag 24 november de Sint door de winkelstraten van Beveren. Sinterklaas houdt blijkbaar van afwisseling. Vorig jaar werd hij afgehaald met een amfibieboot en dit jaar wou de Heilige Man afgehaald worden door een Engelse dubbeldek bus. Maar Beveren zou niet het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen zijn indien ze daar niet in zouden slagen. Als tegenprestatie belooft de Sint zijn speciale winkelpieten mee te brengen om die namiddag de handelaars te helpen bij de verkoop en het inpakken van geschenken.

 

 

"Mijn winkelpieten zijn opgeleid om in elk soort winkel hun werk naar behoren uit te voeren" bevestigt ons Sinterklaas.

De Sint en zijn winkelpieten worden omstreeks 13.30u verwelkomd op de Grote Markt door burgemeester Marc Van de Vijver en dansgroep Flex.

 

Na de ontvangst door de burgemeester maakt de Sint in zijn bus een rondrit door de winkelstraten van Beveren. Om 16 uur is de Sint terug op de Grote Markt om prijzen uit te reiken voor de beste inzendingen van de tekenwedstrijd. Daarna ontvangt hij alle kindjes op zijn troon op de kiosk. Hij heeft beloofd dat hij voor iedereen een klein geschenkje zal bij hebben.

 

Om 18 uur moet de Heilige Man en zijn Pieten al terug verzamelen om afscheid te nemen van de kinderen want zijn agenda is volgeboekt tot 6 december.

 

Iedereen die benieuwd is om te zien hoe Beveren deze speciale wens van de Sint zal waarmaken en welke Pieten hij meebrengt is zaterdagnamiddag welkom in Beveren, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen.

 

Na het bezoek van de Sint start op 1 december de eindejaarsactie in het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen.