Expo centraal in herdenking Wapenstilstand

Image
Genodigden op de 11 november-herdenking, met centraal hoofdcommissaris Antoine Van Hove, deken Julien Schreyen, Walter Jansegers en burgemeester Luc De Ryck
TEMSE. Gisteren vormde de expo In remembrance het decor voor de 11 november-plechtigheid. Burgemeester Luc De Ryck hield de herdenkingsreden. Hij bracht hulde aan de slachtoffers, sprak over beide wereldoorlogen, en over het Temsese luik van de expo. Auteur Walter Jansegers belichtte z’n foto-expo over Wereldoorlog I. Zijn werk is aangevuld met postkaarten uit zijn privé-verzameling. Eén ruimte is voorbehouden voor Temse(naars) in W.O. I en bevat items als de gebroeders Van Raemdonck, Clemens De Landtsheer, Karel Aubroeck e.a. De Temsese frontsoldaten komen nadrukkelijk aan bod via het frontblaadje Onze Temschenaars, het huldeboek (gewijd aan de gesneuvelden) en het gulden boek (gewijd aan alle soldaten van Temse). Voor het eerst worden ook authentieke verordeningen (affiches) tentoongesteld.

 

De expo loopt nog tot zondag 25 november. Hij is vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., op zondag ook van 10 tot 12 u.