Afscheid van 2 gevestigde waarden

Image
V.l.n.r. burgemeester Luc De Ryck, Marcel Van Meervenne, Luc Van de Vyvere en burgemeester Antoine Denert
KRUIBEKE/TEMSE. Op vrijdag 9 november nam de Lokale Politie van de zone Kruibeke-Temse afscheid van 2 collega’s die eerder dit jaar met rust gingen: Marcel Van Meervenne en Luc Van de Vyvere. Burgemeester Antoine Denert, voorzitter van de zone, leidde de plechtigheid in, waarna burgemeester Luc De Ryck de afscheidnemende korpsleden – allebei van Temse – huldigde.

 

Marcel Van Meervenne, geboren in Temse op 24 juni 1949, is leeftijdsgenoot van burgemeester De Ryck en zat met hem op de schoolbanken. Hij was werkzaam bij Brown Boveri (Bornem) en ging in 1971 aan de slag bij de politie van Temse. Een jaar later werd hij vast benoemd, in 1975 werd hij inspecteur – hoofd interventie. Vanaf 1997 was hij actief in de wijkwerking. In 2001 werd hij hoofdinspecteur. Hij ging met rust op 1 november 2007.
Marcel Van Meervenne werkte onder 4 korpsoversten: Albert Schilders, Roger Bracke, Antoine Van Hove en Jean-Marie Boudin.

 

Luc Van de Vyvere werd geboren in Sint-Niklaas op 11 oktober 1950 en woont in Temse sinds 1977. Hij trad toe tot de rijkswacht van Wilrijk in 1969, werd nog datzelfde jaar brigadier en een jaar later wachtmeester. In 1973 werd hij lid van de rijkswachtbrigade van Temse, in 1982 eerste wachtmeester. Hij is met rust sinds 1 augustus 2007.
Luc Van de Vyvere werkte in Temse onder 3 korpsoversten: Roger Duribreux, Luc Van Puyvelde en Jean-Marie Boudin.