Nieuwe sociale woningen in Kemzeke

KEMZEKE. Het gemeentebestuur heeft beslist een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) op te stellen voor Kemzeke. "Bedoeling is het beruchte alternatief tracé voor de gewestweg N41 te schrappen en nieuwe woningen te bouwen", zegt schepen Maria Dhollander (Gébé).

 

Het is duidelijk dat de ambitie heerst om in Kemzeke heel wat nieuwe woningen neer te poten. "De Waasse Landmaatschappij toont al belangstelling om woningen te bouwen waar nu nog de alternatieve weg voor gewestweg N41 is voorzien", bevestigt Dhollander. "Een precies aantal kennen we niet omdat we nog steeds ijveren om het bewuste wegtracé te schrappen. Dat er een grote nood aan woningen is in onze gemeente, hoef je niet te betwijfelen."

 

De tweede fase van de Pastoor Van Lierdestraat in de wijk Hellestraat is goed voor een 40-tal woningen, vaak gaat het ook om sociale woongelegenheden. In de wijk Bosdorp in Stekene gaat het om minstens een 70- tal woningen maar de diverse projecten zijn daar nog niet vergund. Met de centrumzone is het beter gesteld. "Tussen Stadionstraat en Bormte is er plaats voor 115 woongelegenheden", zeggen schepen Dhollander en burgemeester Stany De Rechter (Gébé). "Het is een privaatpublieke samenwerking tussen het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Land van Waas en de privémarkt. De verkavelingsaanvraag verwachten we tegen begin volgend jaar. De woningen zijn ook op bejaarden gericht. Er komen woonerven. De ligging dichtbij de dorpskom van Stekene is interessant, omdat steeds meer senioren graag in het centrum wonen." (HV)