Tentoonstelling In remembrance geopend

ImageTEMSE. Op vrijdag 3 november werd “In remembrance” onder ruime belangstelling geopend door Schepen van Cultuur Annemie Blommaert. Deze expo is een co-productie van de Postzegel- en Ruilkring en het Gemeentelijk Cultuurcentrum en kadert perfect in de nakende herdenking van de Wapenstilstand van 11 november 1918 en de hele symboliek daarrond. Centraal staat het sublieme fotografisch werk van Walter Jansegers. Zijn foto’s zijn stille getuigen van de gruwel aan het IJzerfront en in het bezette gebied.. Deze fototentoonstelling kende al heel wat succes in Brussel (in het Centrum voor Amateurkunsten), Ieper (in Flanders Fields),  Antwerpen, Sint-Niklaas en Kassel (Duitsland) .

 

Eén ruimte is samengesteld door onze gemeentelijke Archiefdienst. Zij is gewijd aan Temse en Temsenaars in de Eerste Wereldoorlog.  voor het eerst zijn er ook stukken met betrekking tot het dagelijkse leven in Temse tijdens de Eerste Wereldoorlog te zien. De moeite waard om je even in te verdiepen.

 

“In remembrance” –ter nagedachtenis is ook  ingekapseld in het officiële herdenkingsprogramma van 11 november. De officiële toespraak  door Burgemeester Luc De Rijck, gevolgd door een receptie zal trouwens plaatsvinden in dit unieke kader op zondag 11 november om 12 uur. Iedereen is welkom.