Berichten van de lokale politie Kruibeke-Temse (05-11-2007)

Extra GSM nummer geannuleerd

Aangezien de daders van de brandstichtingen zijn gevat, is het speciale gsm-nummer geannuleerd.

 

Alcoholcontroles

Gisteren werden er tussen 18.00 en 22.00 uur extra alcoholcontroles gehouden op de N 41 te Elversele komende uit Hamme. Er werden 80 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Drie bestuurders waren positief en dienden hun rijbewijs voor enkele uren af te geven. Er werden 6 processenverbaal van waarschuwing uitgeschreven, één pv  omdat het voertuig niet geldig was gekeurd en één bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

 

In de namiddag werden 13 bestuurders op de Krijgsbaan te Temse gecontroleerd op alcohol. Twee bestuurders waren positief. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De man had 2,16 promille alcohol in zijn bloed. De andere bestuurder diende zijn rijbewijs voor zes uren af te geven.

 

Woninginbraken

In het weekend werd er ingebroken in 6 woningen te Kruibeke. Twee woningen in de Molenstraat, 2 woningen in de Langestraat, een woning in de Watermolenstraat en 1 in de Annekesstraat kregen ongewenst bezoek. Er werd o.a. geld, juwelen, electro gestolen.  Bij de meeste inbraken werd een deur of raam geforceerd. Een bewoners merkte een verdachte persoon op op een oprit. Het onderzoek is bezig.

 

In de Kamiel Wauterstraat  te Temse werd er ingebroken in een wasserij. De dader(s) hebben een ruit uitgeslagen. Alles werd doorzocht. Er werd geld gestolen.

 

In de Vijfhuizenstraat werd er in een woning ingebroken.  Het slot van de voordeur werd uitgeboord. Alles werd doorzocht. De buit bestond uit geld en juwelen.

 

Er werd ingebroken in de wagen van de 22-jarige Maaike L. uit Bornem. De wagen stond geparkeerd op de Wilfordkaai te Temse. De inbrekers sloegen een ruit in en gingen aan de haal met een playstation, allerlei cd’s, en een portefeuille.