Schepen wil rommelmarkt toch op zaterdag

SINT-NIKLAAS. De wekelijkse rommelmarkt op het Stationsplein in Sint-Niklaas blijft op zaterdag plaatsvinden als het van schepen Gaspard Van Peteghem (SP.A) afhangt. Sinds de vzw Centrummanagement duidelijk stelling nam voor de verhuizing van de rommelmarkt van zaterdagnamiddag naar zondagvoormiddag, is de discussie nog verscherpt. Schepen Van Peteghem ziet geen reden om van dag te veranderen.

"Anders komen we in conflict met rommelmarkten in andere Wase gemeenten zoals Lokeren en Hamme. We kunnen de markt dus niet verleggen", legt de schepen uit.

"De opstart van de rommelmarkt ging destijds gepaard met heel wat moeilijkheden. We hebben ervoor gestreden om er een druk bezocht evenement van te maken. Dat is gelukt."

Volgens de schepen verloopt alles volgens de regels. "De rommelmarkten brengen op jaarbasis 15.000 euro op. Dat gebeurt allemaal officieel op rekening van de stad Sint-Niklaas", zegt Van Peteghem. "Van de 15.000 euro gebruiken wij een gedeelte om de Euromarkt te financieren die we om de zes jaar op de Grote Markt op het getouw zetten. Het schepencollege velt de beslissing en niet het Centrummanagement. De rommelmarkten draaien goed en we zullen dit nooit kapot laten maken." (HV)