Koolputstraat Melsele afgewerkt

MELSELE. De grote wegeniswerken in Melsele met de aanleg van vele nieuwe rioleringen verlopen vlot. De Koolputstraat is volledig afgewerkt en is opnieuw opengesteld voor alle verkeer. De Koolputstraat kreeg een volledig gescheiden rioleringsstelsel. De heraangelegde straat is nu een asfaltweg met aan beide zijn een verhoogd fiets- en voetpad. Om te vermijden dat automobilisten op het voetpad rijden werden op regelmatige afstand zogenaamde varkensruggen (halfronde betonnen elementen) voorzien.

 

Binnen enkele jaren zullen alle bewoners van  de Koolputstraat die in een open of halfopen bebouwing wonen de kans krijgen om onder begeleiding van de gemeente hun afvalwater en hun regenwater te scheiden. De gemeente zal hiervoor de nodige opmeting doen, de plannen opmaken en de kosten tot maximum 3.000 euro ten laste nemen. 

 

In andere delen van Melsele zijn de wegeniswerken nog volop aan de gang. In het voorste gedeelte van de Kalishoekstraat (tussen de Van Hulstraat en Hennenneststraat) wordt gewerkt aan de overkoppeling van de huisaansluitingen. Vooral door het slechte weer hebben de bewoners hier een vrij moeilijke periode achter de rug. In het tweede gedeelte van deze straat worden de fiets en voetpaden aangelegd. Zowel in de Brielstraat als ten zuiden van de N70 wordt er volop verder gewerkt aan de riolering.