Werken aan wegdek Dorpstraat Burcht

BURCHT. Delen van de verharding van de Dorpstraat in Burcht zijn al een tijd in slechte staat. Daarom zal een aannemer het wegdek vernieuwen. Dat zal op een gelijkaardige werkwijze die eerder dit jaar werd gebruikt voor de N70. Tijdens deze werken zal er in de Dorpstraat en het Kaaiplein tussen de Vrijheidsstraat en de Antwerpsesteenweg geen verkeer mogelijk zijn. De werken starten op maandag 15 oktober en zullen in normale omstandigheden 15 werkdagen duren.

 

Tijdens de werken wordt het verkeer omgeleid via de Kampstraat, Reynerslaan, Boomgaardstraat, Pastoor Coplaan, Kloosterstraat en Antwerpsesteenweg. Ook de bussen van De Lijn zullen deze omleiding volgen. Eén halte, aan het rusthuis Herleving, wordt vervangen door een tijdelijke halte in de Kloosterstraat.

Het Kerkplein en het rusthuis Herleving blijven bereikbaar via de Kerkstraat en de Kapelstraat, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt toegelaten. Ook de gemeentelijke parking aan het Kaaiplein blijft open.


De handelaars in de Dorpstraat blijven te voet bereikbaar. In de onmiddellijke nabijheid is er echter voldoende parkeergelegenheid zodat dit voor niemand een probleem hoeft te zijn. Ook de wekelijkse markt op maandag gaat tijdens de werken gewoon door. (zwijndrecht.be)