Jaarboek Temse vooral over kerkelijk en godsdienstig leven 1600-1795

Image
Vooraan voorzitter RomainVan Hautekerke en Dirk Brijssinck. Verder v.l.n.r. Sophie Vermeire, Annick Rooms, burgemeester Luc De Ryck, Marijke Dierickx, Paul Blaton, Frank De Cuyper, Guy D’Haen, Alex Suanet, Magda en Hilda Brijssinck, Paul De Mayer, Wim Nys, schepen van Cultuur Annemie Blommaert en E.H. Fernand Van de Velde
TEMSE. In aanwezigheid van een 100-tal genodigden vond op vrijdag 5 oktober in theaterzaal Roxy de officiële voorstelling plaats van het Jaarboek 2006 van het Gemeentemuseum. Het jaarboek bevat oa een stuk van Toon Brijssinck over Het kerkelijk en godsdienstig leven te Temse van 1600 tot de Franse Revolutie 1795, een ander gaat over de Gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober en er staat een overzicht in van de voornaamste gebeurtenissen en manifestaties. Het jaarboek kost 20 euro en is verkrijgbaar in het Gemeentemuseum en in AC De Zaat.

Op de plechtigheid gaf cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire toelichting bij de Geschiedenisprijs Theo De Decker. Die prijs werd eenmalig georganiseerd om het historisch vorsingswerk m.b.t. Temse te bekronen. De prijs werd toegekend aan auteurs Toon Brijssinck, wiens studie in het Jaarboek werd opgenomen, en Wim Nys, voor zijn bijdrage Joannes Baptiste Nijs (1714-1805), tin- en loodgieter te Temse.