't Ey laureaat Cultuurprijs 2007

SINT-NIKLAAS. Op woensdag 3 oktober reikte de cultuurraad in de Stadsschouwburg de Cultuurprijs 2007 uit aan ’t Ey uit Belsele.  De talrijk opgekomen vrijwilligers van het kunstencentrum ontvingen het beeld Maandrager van de hand van Paul Dekker. 't Ey organiseert vnl. folk-, wereld- en volksmuziekconcerten maar ook tentoonstellingen, lezingen en workshops staan regelmatig op het programma. Eerder dit jaar organiseerde ’t Ey het eerste Ukelelefestival. In 2006 werden ze erkend door de Vlaamse Gemeenschap als muziekclub. Doorheen die jaren speelde de club een bescheiden maar niet onbelangrijke rol in de Vlaamse folkscène. Zo lag ‘t Ey (samen met anderen) mee aan de basis van de folkrevival in Vlaanderen en aan de doorbraak van enkele bekende folkgroepen als Ambrozijn en Troissoeur. Niet alleen binnen de eigen niche en binnen de eigen regio geldt ’t Ey als een belangrijke organisatie, ook in het globale Vlaamse muzieklandschap bekleedt de club een speciale positie vanwege haar unieke profiel. Deze club brengt voornamelijk folk van eigen bodem, wat niet wil zeggen dat er niet ook af en toe internationale namen opduiken in de programmering.

Naast ’t Ey werden ook verdienstelijke personen in de bloemetjes gezet:
- Marcel Van Brussel. Deze fervente toneelfreak is sinds 1957 aktief bij Toneelkring Sint-Genesius.
- Louis Bosteels. Hij is bijna 80 jaar actief bij het Davidsfonds, afdeling Sint-Niklaas.
- Luc Heirbaut, leerling Sander Wijnants en Georges Fonteyn, medestichter Sander Wijnantskring, en stichter van het Vrije Kunstsalon.
- Nora Bovy. Zij is de dochter van Alfred Bovy, stichter en eerste voorzitter van de Wase Kunstkring. Ze is de oprichtster Vriendenkring der Oud-Atheneumstudenten en pionier van de cultuurraad Sint-Niklaas.

Zij ontvingen elk een foto van zichzelf van de hand van Paul De Malsche.