Werken aan kruispunt N16/Hoogkamerstraat

TEMSE. Op maandag 8 oktober starten de werkzaamheden aan het kruispunt N16/Hoogkamerstraat. De aanpassingswerken aan dit kruispunt kaderen in het programma voor het wegwerken van de gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen. Er wordt enkel gewerkt aan de noordelijke zijde van het kruispunt, m.a.w. langs de zijde van industriezone TTS.

Bij de werken wordt de rijweg tussen de Kapelanielaan en het kruispunt verbreed, zodat een rechtsafslaande opstelstrook wordt gecreëerd. De bestaande bypass voor rechtsafslaand verkeer richting N16 wordt verbreed, de middengeleider t.h.v. de Hoogkamerstraat wordt ingekort. Ten slotte wordt tussen de Kapelanielaan en de Hoogkamerstraat een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd.

Het volledige project wordt uitgevoerd in één fase en neemt 40 werkdagen in beslag. De einddatum van de werken – zonder weerverlet – is voorzien tegen 11 december a.s.

Het verkeer met bestemming industriezone TTS wordt als volgt omgelegd:
1) Vanuit Sint-Niklaas/E17 richting TTS:
Afrit E17 Sint-Niklaas – N16 (richting Sint-Niklaas) – Industriepark Noord – Houten Schoen – Hoogkamerstraat – Walgoedstraat – Eurolaan

2) Vanuit Bornem/centrum Temse richting TTS:
Via N16 – Laagstraat – Walgoedstraat

3) Vanuit TTS richting Sint-Niklaas/E17/N16:
Via Hoogkamerstraat – Houten Schoen – Industriepark Noord – N16 – E17

Het fietsverkeer uit de Hoogkamerstraat dat het kruispunt oversteekt, wordt omgelegd via het noordelijke fietspad langs de N16 naar de Laagstraat en de Eurolaan. Op het fietspad langs die zijde van de N16 wordt fietsverkeer in beide rijrichtingen toegelaten.

In februari 2008 starten de aanpassingswerken aan het kruispunt N16/Doornstraat/Gasthuisstraat.