Gemeente wil nieuw zwembad laten bouwen

BEVEREN. De gemeente Beveren onderzoekt de mogelijkheid om een nieuw zwembad te laten bouwen, vlakbij het huidige complex. Dat zou dan worden omgevormd tot een sporthal. Een private partner moet het gemeentebestuur helpen met de kosten.

Het recreatiebad in de Klapperstraat is dertig jaar oud en "er beginnen kosten aan te komen", dixit schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V). "Als we vandaag niets doen, zitten we over tien jaar met problemen." Daarom wordt onderzocht of er een nieuw zwembad kan worden gebouwd. De zoektocht naar bouwgrond vormt geen hinderpaal, want in de sportzone ligt een stevige lap grond te wenken naast de nieuwe wielerpiste. Die locatie ligt dus niet ver van het huidige zwembad. Bedoeling is dat op zijn minst dezelfde faciliteiten als in het Beverbad worden aangeboden, uitgebreid met een tweede 25-meterbassin. "Dat moet de Beveraars toelaten ook overdag te komen zwemmen, want dat is nu niet mogelijk als scholen het enige grote zwembad inpalmen", zegt schepen Van Esbroeck.

Of de plannen worden gerealiseerd, hangt af van het financiële luik. Het gemeentebestuur is niet van plan de kosten van het bouwproject alleen te dragen. Er wordt gezocht naar een samenwerking met een private partner, zoals in Brasschaat en Schoten. Wordt het zwembad gebouwd, dan wordt het huidige complex omgevormd tot een sporthal. Het bassin van het 25-meterbad en het instructiebad worden volgegoten met beton, zodat er plaats komt voor drie volley- en evenveel basketbalterreinen. Daarmee zouden dan de plannen voor de bouw van een compleet nieuwe sporthal worden opgeborgen. Dat project zou normaal in 2008 starten, vooral om het secundair onderwijs in Beveren uit de nood te helpen. Het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI), de Sint-Maartencampus en het Koninklijk Atheneum (KTA) zijn op zoek naar sportaccommodatie. Een gecentraliseerde hal, die na schooltijd openstaat voor verenigingen, leek de oplossing.