Brandoefening vlot verlopen

TEMSE. Op maandag 27 augustus om 19 uur ’s avonds werd door het OCMW Temse samen met de brandweer een zogenaamde zandbakoefening gehouden in De Reiger. De zandbakoefening is een voorbereidende oefening op een grootscheepse brandevacuatie die plaats zal vinden op de campus” De Reiger” medio 2008. Tijdens deze zandbakoefening in De Reiger werd de duidelijkheid en bruikbaarheid van de interne instructies in het kader van brand uitgetest.

Om 19 uur brak er fictief een brand uit op de kelderverdieping van De Reiger. Het aanwezige personeel werd gevraagd alert op dit fictieve alarm te reageren en de instructies te volgen zoals aangeleerd. Met één gespeelde dode en enkele gespeelde gewonden tijdens de kelderbrand werd de reactie van het personeel bij crisissituaties nagegaan. De check-up van de actiekaarten, de opvang van de brandweer, het ontplooien van een crisiscel evenals de interne en externe communicatie werd uitvoerig getest. Ook de watervoorraad werd bij deze gelegenheid door de brandweer nagekeken.

De brandoefening is goed verlopen en bleek achteraf meer dan nuttig. Heel wat informatie inzake interne en externe communicatie, evacuatie en opvang werd tijdens deze oefening verzameld. Een algemene evaluatie met verbeteringsacties volgt de komende weken.