OCMW Temse start sensibilisatiecampagne stookoliefonds

TEMSE. De maximumprijs van huisbrandolie is aanzienlijk gestegen. Daardoor lopen mensen met een laag inkomen (kansarmen, gehandicapten, senioren) het risico om in moeilijkheden te geraken. Daarom werd de vzw Sociaal Verwarmingsfonds opgericht. Het komt gedeeltelijk tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Het is een uitvoerend initiatief van de overheid, de OCMW's en de petroleumsector.

Op 1 september kunnen mensen met een laag inkomen opnieuw terecht bij het OCMW voor een tegemoetkoming in hun stookoliekosten. De drempelwaarde van 0.40 euro per liter zal dan immers meer dan bereikt zijn. Zowel wie een verhoogde terugbetaling van de ziekteverzekering geniet en/of een jaarlijks bruto belastbaar gezinsinkomen heeft van maximum 13.512,18 euro, verhoogd met 2.501,47 euro per persoon ten laste komt in aanmerking. Ook wie in een collectieve schuldenregeling of schuldbemiddeling zit en niet in staat is de verwarmingskost te dragen, kan de toelage aanvragen. De tegemoetkoming is afhankelijk van de prijs van de aangekochte brandstof en bedraagt maximum 195 euro (1500 liter). De brandstof moet geleverd of aangekocht worden tussen 1 september 2007 en 30 april 2008. Het moet gaan om huisbrandolie, verwarmingspetroleum of bulkpropaangas.

Vorig jaar hebben in Temse slechts 37 gezinnen een verwarmingstoelage aangevraagd en gekregen. Een duidelijk bewijs dat het stookoliefonds bij de Temsenaren niet of weinig gekend is. Een taak voor OCMW-Temse om hier iets aan te doen. Eerstdaags zal het OCMW-Temse dan ook grootscheepse sensibilisatiecampagne rond dit stookoliefonds opstarten om de Temsenaren die in aanmerking komen voor dit fonds (kansarmen, gehandicapten, senioren) maximaal te informeren en te stimuleren om een stookoliepremie aan te vragen.

Ondertussen kunnen personen die willen weten of ze in aanmerking komen voor het stookoliefonds steeds terecht bij de sociale dienst van het OCMW die dagelijks van 9 uur tot 12 uur geopend is (Kouterstraat 1, 9140 Temse) of bellen op het nummer 03/710.25.04.