Beverse bibliotheek verrast met boekbabies

BEVEREN. De bibliotheek van Beveren wil met hun nieuwe project "Boekbabies" ouders met babies van 6 tot 12 maanden oud aan het (voor)lezen krijgen. De jonge ouders krijgen felicitaties en een uitnodiging om een gratis lidkaart en een geschenkje af te halen in de bibliotheek. Met de geschenkjes wil Beveren de instapdrempel naar de bibliotheek zo laag mogelijk maken. Het afhalen van het geschenkje is een leuke gelegenheid voor ouder en peuter om de bibliotheek binnen te stappen en kennis te maken met het aanbod aan babyboekjes en ?muziek.

Samen met de uitnodiging krijgen de ouders ook tips om het voorlezen voor hun kleintjes tot een succes te maken. Een paar voorbeelden: Neem de tijd om voor te lezen en Kies verhaaltjes uit die je zelf ook leuk vindt, dat is plezier voor twee. Voorlezen kan overal en op gelijk welk moment, thuis op de rand van het bed, onderweg in de auto, in de wachtkamer van de dokter, ?

Om dit project te ondersteunen werd de collectie van de bibliotheek uitgebreid met niet minder dan een honderdtal boekjes en cd?s. De boekjes zijn bestand tegen babyhandjes en uitgevoerd in stof, in plastic of in stevig karton en in vele titels plakken voel- en knisperstrookjes. Elk babyboekje dat terug wordt binnengebracht, wordt eerst proper gemaakt en hygi?sch behandeld vooraleer het terug in de collectie wordt geplaatst. En ja, babyhandjes en babytandjes kunnen heel wat schade berokkenen; bij een eventuele schade wordt geen vergoeding aangerekend.