Kind & Gezin selecteert Beveren voor proefproject 'Centrum voor Kinderopvang'

BEVEREN. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Inge Vervotte ontwikkelde in samenwerking met Kind & Gezin een nieuwe visie voor de organisatie van de Vlaamse kinderopvang. Een belangrijke nieuwigheid hierin is het CKO, het Centrum voor Kinderopvang. De gemeente Beveren werd door Kind & Gezin geselecteerd als een van de 16 proefprojecten. Beveren kan de uitwerking van het project rekenen op professionele begeleiding van Kind & Gezin en 10 000 euro financiële steun.

 

Schepen Katrien Claus, bevoegd voor kinderopvang, is bijzonder trots dat het proefproject van Beveren geselecteerd werd door Kind & Gezin. "Wij vinden het heel belangrijk voor de dienstverlening en klantvriendelijkheid naar onze inwoners dat er in Beveren één centraal Centrum voor Kinderopvang komt. Samen met verschillende kinderopvanginitiatieven, onze partners in dit project, werkten we heel hard om een sterk dossier samen te stellen. We zijn dan ook zeer verheugd dat onze inspanningen beloond werden met een selectie door Kind & Gezin.", aldus schepen Claus.


Voor het proefproject van Beveren werken verschillende opvanginitiatieven uit de regio mee: de gemeentelijke dienst kinderopvang, het OCMW Beveren, kinderdagverblijven, mini-cr?ches, initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang, de dienst voor opvanggezinnen, zelfstandige onthaalouders, gemeentelijke basisscholen, vrije scholen, gemeenschapsscholen en de speelpleinwerking. Alle opvanginitiatieven samen zijn goed voor 682 opvangplaatsen. Het proefproject start op 4 juni 2007. Vanaf dan zal de samenwerking tussen de deelnemende opvanginitiatieven geleidelijk aan concreet vorm krijgen. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. De gemeente Beveren is gisteren, 14 april, gestart met een loket voor kinderopvang. Daar kunnen ouders van jonge kinderen terecht met hun vragen over kinderopvang. Het loket heeft een...