Grootmeester reikt prijzen uit op jeugdschaaktornooi Boey

TEMSE. Op zondag 6 mei organiseerde schaakklub Boey haar 6e stappentornooi. Ondanks de overvolle kalender, groeit het deelnemersaantal 67  gestaag. Het unieke aan dit tornooi is dat de jeugdspelers uitkomen tegen opponenten die ongeveer dezelfde speelsterkte hebben (en niet volgens leeftijd), volgens de alombekende Nederlandse 'stappen opleidingsmethode', die sinds jaren ook in vele Vlaamse clubs gangbaar is. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 11 jaar. De prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van grootmeester Paul Motwani. Deze sympatieke Schotse schaakspeler (ELO 2500) woont sinds jaren in Belgi?n komt in de nationale interclubcompetitie op het eerste bord van Boey uit. Hij werd wereldjeugdkampioen bij de -17-jarigen in 1978. Na de laatste tornooironde en voor de prijsuitreiking onderhield hij de jeugd een half uurtje in zijn welbekende stijl.

Drie Boey-leden gingen met een eerste prijs aan de haal, met name Thomas Barbier (Experten), Astrid Barbier (Stap 4 meijses) en Elfriede Heerwegh (Stap 1 meisjes).

Schaakclub Boey werd in 1974 opgericht door Luc De Ryck, Patrick Michiels en Guy Van Bruyssel. De huidige voorzitter Roger Van Geyt maakt deel uit van de club sinds de start.

Boey geeft elke vrijdag schaaklessen van 18.30 tot 20u. De club heeft een groeiende jeugdwerking met meer dan 35 leden, inclusief enkele Vlaamse kampioenen en een Belgisch jeugdkampioen. Meer info over de club is te vinden op  www.chess-boey-temse.be.