Slibbekken nog onzeker

VRASENE. Burgemeester Marc Van de Vijver heeft de inwoners van de Nederhoek ontvangen en maakte hen duidelijk dat de komst van een slibbekken nog niet definitief is. "Als blijkt dat het bekken niet rendabel genoeg is, voeren we de plannen af." De inwoners lieten eerder deze week hun ongenoegen blijken over de komst van het slibbekken aan het waterzuiveringsstation aan de Nederhoek. "We hebben de burgemeester gevraagd waarom we nooit degelijk ge?nformeerd zijn over de werken en hebben hem geconfronteerd met het feit dat de nodige vergunningen er nog niet waren op het moment dat de werken gestart zijn", zegt buurtbewoonster Ilse Van Craenenbroeck. "Ook de onduidelijkheid omtrent de rendabiliteit van het slibbekken hebben we hem onder de neus gewreven. We begrijpen niet waarom hij al start met de werken aan een slibbekken als hij niets eens weet wat de gevolgen zullen zijn."

De burgemeester noemde de vergadering "constructief" en had begrip voor de verzuchtingen van de Vrasenaars. "Ik heb hen gezegd dat de werken stil liggen tot we de resultaten van de nieuwe studie in ons bezit hebben. Als blijkt dat het bekken rendabel is, zal de procedure gewoon doorgaan. Als daarentegen blijkt dat de rendabiliteit te laag ligt, voeren we de komst van het bekken af. Laat ons gewoon die studie afwachten, en dan zien we wel verder", aldus de burgemeester.

Voor de buurtbewoners zit er momenteel niet veel anders op dan afwachten. "Voor alle zekerheid hebben we allemaal onze bezwaarschriften ingediend zodat de provincie daar eventueel later rekening mee kan houden. We zijn nu wel even gesust, maar de burgemeester liet ons wel duidelijk verstaan dat onze problemen omtrent geurhinder, milieuvervuiling en de verstoring van ons uitzicht voor hem maar op de tweede plaats komen", klinkt het bitter. Op 24 mei worden de bewoners opnieuw verwacht op het gemeentehuis. Dan zal de knoop doorgehakt zijn. (HV)