Werken Oude Dorpsstraat starten op 21 mei

BEVEREN. Op maandag 21 mei starten de werken aan de Oude Dorpsstraat in Beveren. De straat is begin de jaren zeventig aangelegd in klinkers en is na 35 jaar in slechte staat. De werken starten met de aanleg van nieuwe collectoren met gescheiden stelsel voor afvalwater en regenwater. Alle huisaansluitingen worden vernieuwd. Het afvalwater wordt via bestaande collectoren afgevoerd naar het nieuwe zuiveringsstation in de Nerenhoek.

Na de collectorwerken wordt de oude Dorpsstraat volledig vernieuwd. Er wordt een fundering van 30 cm aangelegd in steenslag waarop een onderlaag en toplaag asfalt wordt gegoten. De rijbaan zal 5,6 meter breed zijn zodat de bussen van de Lijn voldoende ruimte hebben. Langs beide zijden worden de boordstenen aangebracht in gegoten beton. De voetpaden worden aangelegd in grijze klinkers. Voor de opritten is er voor een donkergrijze tint gekozen met betonstraatklinkers. De groenaanplantingen zijn beperkt tot een aantal bomen om zoveel mogelijk parkeerplaatsen te behouden. Waar er voldoende ruimte is worden de parkeerplaatsen aangelegd in kasseistroken.

Het eerste en smalle stuk van de dorpsdam wordt eveneens vernieuwd. De toegankelijkheid van het woon- en zorgcentrum moet door de aannemer altijd verzekerd worden.

De werken kosten 594.000 euro. De uitvoeringstermijn voor de aannemer bedraagt 80 werkdagen. In normale weersomstandigheden zal de Oude Dorpsstraat volledig afgewerkt zijn in de loop van de maand november.

Door de werken moet de jaarmark van juli uitwijken. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve lokatie.