Nieuwe riolering in Polderstraat

BEVEREN. Op 14 mei starten de wegenwerken in de Polderstraat te Beveren. De weg wordt volledig vernieuwd. In het eerste gedeelte van de weg (tot huisnummer 30) wordt een gescheiden riolering aangelegd. Het rioolwater wordt opgevangen op de collector van Aquafin en zo afgevoerd naar het zuiveringsstation in de Nerenhoek. In dit gedeelte van de weg wordt ook een riolering voor regenwater aangelegd waar geen open gracht loopt. De grachten worden zoveel mogelijk open behouden.

Na huisnummer 30 zou de kostprijs veel te hoog oplopen om ook daar een klassieke riolering aan te leggen. De gemeente Beveren kiest hier dan ook bewust voor een drukriolering. Het afvalwater van de vier resterende huizen zal door middel van een pompje door een dunne afvoerbuis naar de klassieke riolering gepompt worden. De doorsnede van de afvoerbuis moet dankzij het pompsysteem slechts 32 mm bedragen.

Op deze manier daalt de prijs voor de riolering in het buitengebied enorm. Klassieke riolering kost (afhankelijk van de diameter) tussen de 150 en 200 ? per lopende meter. De kleine afvoerleiding van 32 mm kost minder dan 10 ? per lopende meter.

Na de rioleringswerken wordt een volledig nieuw wegdek aangebracht in asfalt. De weg heeft een breedte van 3, 9 meter en wordt voorzien van een aantal betonnen uitwijkstroken die afwisselend aan beide zijden van de weg worden aangelegd.

De werken kosten in het totaal 585.000 euro en moeten uitgevoerd worden in 75 werkdagen. Bij normale weersomstandigheden zullen de werken be?indigd zijn tegen eind september.