Jeugddienst Temse komt met fuifgids en fuifbox

TEMSE. Na de opleiding tot fuifsteward wil de jeugddienst van Temse met de fuifbox en fuifgids nog meer vorm geven aan een gemeentelijk fuifbeleid. Dit alles met het oog op een toekomstig fuifloket waar organisatoren van evenementen, in de eerste plaats jongeren, terecht kunnen voor allerlei informatie m.b.t. de organisatie en uitvoering van een fuif of evenement.

Debby Vermeiren: "Met de fuifgids willen we organisatoren informatief ondersteunen in de organisatie van hun fuif / evenement. In de fuifgids werden onder andere opgenomen: infrastructuur, noodzakelijke vergunningen, verzekeringen, promotie, materiaal, buren, belangrijke weetjes in de wetgeving, reglement fuifbox, huishoudelijk reglement JOC De Nartist, projectsubsidie, ? een exemplaar van de fuifgids is te verkrijgen op eenvoudige aanvraag bij de gemeentelijke jeugddienst."

De fuifbox bevat oa het reglement voor ontlening, de fuifgids, standaardbriefjes voor de buurtbewoners, 2 zaklampen, 4 fluohesjes voor de fuifstewards, 1 EHBO-kit, 1 GSM met herlaadkaart een voorgeprogrammeerde noodnummers, lijst met instructies voor noodgevallen (brand en ongevallen), lijst met belangrijke telefoonnummers, 2 geldkassa?s, 1 stempelkussen met stempel afbakenlint en herbruikbare drinkbekers.

De jeugddienst voorziet twee fuifboxen voor ontlening. Deze zullen ter beschikking zijn vanaf 1 mei.