Infovergadering maakt geen eind aan ophef rond tijdelijk woonwagenpark

DE KLINGE. De ophef die was ontstaan rond de mogelijke komst van een tijdelijk woonwagenpark aan de Koningshoeveweg is na een infovergadering van het gemeentebestuur nog niet geluwd.

Het hele verhaal draait rond de familie De Smet die in woonwagens wil wonen. De woonwagens stonden eerst in de Bergstraat en daarna in de Macharius Rheynstraat. Volgens een vonnis van de vrederechter moeten ze daar nu ook weg. Dat vonnis kwam er nadat de eigenaar van de grond, Dirk Van Puyvelde, naar de rechtbank was gestapt.
Het gemeentebestuur wou de familie huisvesten op een tijdelijk woonwagenterrein in de Koningshoeveweg, in afwachting van een definitieve oplossing maar dat stuitte meteen op heftig verzet van de omwonenden. Die startten met een petitie en vroegen de burgemeester om meer tekst en uitleg.

Op een informatievergadering probeerde burgemeester Remi Audenaert (CD&V) uit te leggen dat de gemeente niet anders kon omdat de familie woonrecht heeft en dat het maar om een tijdelijke situatie gaat. Hij kreeg meteen tegenwind. De bewoners verweten hem een gebrekkige communicatie. Toen bovendien duidelijk werd dat de gemeente geen vergunning heeft om dat tijdelijke woonwagenpark te plaatsen, kreeg de burgemeester een eerste opdoffer te verwerken.

De commotie werd nog groter toen Dirk Van Puyvelde meldde dat de familie De Smet eigenlijk niet hoeft te verhuizen. "Ik had niet verwacht had dat hun verhuis op zoveel bezwaren zou stuiten", zei Van Puyvelde. "Als ik dit allemaal hoor, denk ik dat het beter is dat de woonwagens gewoon blijven staan waar ze nu staan, totdat er een definitieve oplossing is." Hij kreeg hiervoor een luid applaus.

Compleet verrast probeerde Audenaert nog aan te voeren dat er een vonnis was, maar goed ge?nformeerde toehoorders merkten op dat alleen de eigenaar dat kan laten uitvoeren. "En zolang ik dat niet doe, gebeurt er niets", voegde Dirk Van Puyvelde eraan toe.

De burgemeester werd zelfs boos toen hem verweten werd rond de pot te draaien, maar concrete antwoorden op het voorstel van Van Puyvelde kwamen er niet. "We zullen het opnieuw bespreken op het schepencollege en ik zal ondertussen ook contact opnemen met de vrederechter", besloot Audenaert. (HetVolk)