Herinrichting Hendrik Consiencestraat is gestart

BEVEREN. De firma De Roeck ? Teugels uit St.-Gillis-Waas is gestart met het herinrichten van de Hendrik Consciencestraat in Beveren. De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 60 werkdagen (zonder weerverlet) en kosten ruim 401.000 euro. De werken omvatten het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in Hendrik Consciencestraat vanaf de Piet Stautstraat (inclusief het kruispunt) tot de Bosdamlaan (inclusief de tunnel) en het gedeelte Hendrik Consciencestraat vanaf de tunnel tot de Kruibekesteenweg.

De voetpaden, opritten en weggoten worden opgebroken en de bestaande asfaltverharding wordt afgefreesd. Nieuwe voetpaden en opritten worden aangelegd op dezelfde breedte.
De waterontvangers worden aangepast en bijgeplaatst. Weggoot en wegdek worden vernieuwd. Het kruispunt Piet Stautstraat wordt opnieuw aangelegd in asfalt.

Deze werken gebeuren in drie fasen:
Fase 1 omvat het vernieuwen van het stuk vanaf de Piet Stautstraat (incl. kruispunt) tot de tunnel en het gedeelte achter de tunnel. Het kruispunt wordt volledig opgebroken en heraangelegd in asfalt. De voetpaden, opritten, boordstenen en weggoten worden opgebroken en vernieuwd. In deze fase is er geen doorgaand verkeer mogelijk langs de Piet Stautstraat. Ontsluiting is mogelijk via de tunnel. Deze werken duren ongeveer 4 weken

Fase 2 omvat het vernieuwen van de aquadrains in de tunnel, het vernieuwen van de voetpaden en deksels, het affrezen van het volledige wegdek (vanaf P. Stautstraat tot Bosdamlaan) en het aanbrengen van nieuwe asfalt. De tunnel zal afgesloten zijn voor een 3-tal weken. Ontsluiting is mogelijk via de Piet Stautstraat.

Fase 3 omvat het vernieuwen van weg en voetpaden in Hendrik Consciencestraat vanaf de tunnel tot Kruibekesteenweg. Deze werken kunnen pas aangevat worden na het vernieuwen van leidingen door de nutsmaatschappijen. (rond 1 mei 2007).