Dieven blijven Wase gemeenten teisteren

WAASLAND. Beveren, Melsele, Vrasene, Kruibeke en Temse blijven geplaagd door een hele reeks inbraken, autokraken en diefstallen. Een minderjarige werd opgepakt en in een instelling geplaatst. Hij is slechts verantwoordelijk voor een diefstal.

Gedurende het hele weekend kregen de politiezones van Beveren en Temse-Kruibeke oproepen binnen over inbraken of inbraakpogingen. Zo stalen dieven tijdens de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari aan de Kallobaan in Beveren een aanhangwagen. Dezelfde nacht gebeurde aan de Gentseweg in Beveren een diefstal uit een personenauto. Een ruit werd vernield en een fotoapparaat werd ontvreemd.

In Kruibeke werd voorbije weekeinde in de Ganzemeerstraat een aanhangwagen gestolen. In de Kruibeekse Polderstraat werd dan weer geprobeerd om in te breken in een auto. Aan de Kasteeldreef in Temse werd uit een garage een motorfiets gestolen. De motor werd enkele straten verder teruggevonden met een lekke band. Mogelijk kan een sporenonderzoek op de motorfiets de politie op het spoor brengen van de daders.

Nog in Temse, aan de Brigade Pironstraat, werd een ruit van een auto ingeslagen en een gps en persoonlijke voorwerpen uit de wagen gestolen. In de Fonteinstraat en in de Oeverstraat werden ook al de ruiten van een wagen ingegooid. De dieven moesten het daar zonder buit stellen.

Op de Wilfordkaai en in de Kasteelstraat in Temse konden de dieven wel een gps stelen. Opnieuw gooiden de daders de ruiten van een wagen stuk.

Op de Nieuwe Steenweg in Temse werd een minderjarige betrapt toen hij aan het inbreken was in een auto. De jongen werd vandaag voorgeleid bij de jeugdrechter en geplaatst te Ruislede. Hij komt niet in aanmerking voor de andere feiten.

En tussen donderdagavond 22 en zaterdagmiddag 24 februari 2007 hebben dieven ingebroken in een woning aan de Grote Kouter in Vrasene. Een cilinderslot van een deur werd afgebroken. De dieven zetten het op een lopen zonder buit. Nog afgelopen weekend probeerden dieven in te breken in een huis aan de Cortewalledreef in Beveren. Dat was ook het geval in een woning aan de Dijkstraat in Melsele. Telkens werd het cilinderslot afgebroken maar raakten de daders niet binnen.

Zondagmiddag tenslotte, stalen dieven uit een kastje in het zwembad aan de Klapperstraat een kleine geldsom. (HetVolk)