Beursvrienden verkiezen Peter I

KIELDRECHT. Op zaterdag 27 januari koos carnavalsvereniging De Beursvrienden z?n prins Carnaval 2007. De deelnemers kregen tijdens verschillende wedstrijdronden punten. Peter Sikkens, de 41 jarige uitbater van cafe De Beurs te Kieldrecht werd gekozen als Prins 2007 Peter I van de Orde der Beursvrienden.

De verkiezingsavond werd om 20u11 op gang getrokken door gastpresentator Gerry Van Gasse, gevolgd door een dankwoord van onze voorzitter Frankie Aendenhof. De eerste show was het aftreden van Prins Reggy I die op een originele manier werd bedankt voor zijn inzet in het voorbije carnavalseizoen. De voorzitter van de jury, Filip Baert, koos, met medewerking van een vrijwilliger uit het publiek, de jury om zo een zo onpartijdig mogelijke beoordeling te kunnen krijgen over de 3 kandidaten. Omstreeks 21u15 kwam dan het eerste gastoptreden van Nick Farlow.  Hij bracht vooral Nederlandstalige muziek welke het publiek wel kon appreciëren.


Na dit optreden was het de beurt aan de eerste kandidaat-prins. Reggy Kessels deed opnieuw een gooi naar de titel. Verkleed als Pipi Langkous sprong hij door het zelf gebouwde decor. Vervolgens kreeg hij iedereen zo ver dat ze spontaan het oud bekende kinderliedje begonnen mee te zingen. Als Corry Van Gorp gaf hij het beste van zichzelf, zelfs met enkele acrobatische sprongen. Het publiek deed uitbundig mee.

 

Na de korte pauze was het de beurt aan de tweede muzikale gast: Koen Romano. De 2de kandidaat-prins(es) Bea Smet had haar act opgedeeld in 2 delen. Het eerste deel speelde zich af op het water. Met 'De Marie-Louise' en 'Aan de Noordzeekusten' haakten in de zaal de armen in elkaar en begon iedereen spontaan mee te wiegen, terwijl Bea op het podium met haar matrozen pakje in haar bootje lustig op en naar aan het varen was. Het tweede deel was van een ander caliber: op de muziek van Normaal met Oerend hard kwam ze begeleid met 2 motoren het podium opgereden. De zaal stond in vuur en vlam! (figuurlijk wel te verstaan)


De derde kandidaat-prins, Peter Sikkens begon zijn show met Nico Haak 'als ze me missen' gevolgd door een Tiroler liedje. Hij kwam met lederhosen en twee koeien het podium opgewandeld. De koeien zorgden er voor dat er dan ook een lange polonaise vervormd werd in de zaal. Tot slot pakte Peter uit met 'Zwarte Lola' waarbij hij verkleed was als drag queen. Geflankeerd door een geweldige 'Eddy Ready' zagen ze de aanwezigen met volle teugen
genieten.

 

Omstreeks 1u30 had de jury alle behaalde punten verwerkt. De punten, verzameld tijdens de proevenkroegentocht op vrijdag, de publiekstemmen en de eigen punten werden opgeteld.  Peter Sikkens, de 41 jarige uitbater van cafe De Beurs te Kieldrecht, werd gekozen als Prins 2007 Peter I  van de Orde der Beursvrienden.