Sleufwerken centrum Sint-Gillis-Waas

SINT-GILIS-WAAS. In voorbereiding op de rioleringswerken in het centrum van  Sint-Gillis-Waas voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. Momenteel is de aannemer, volgens schema, bezig aan fase 6: de pare zijde in de Kasteelstraat en Kerkstraat.
Tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten zal vanaf maandag 29 januari 2007 gewerkt worden in de Kerkstraat (pare zijde), in het smalle gedeelte tussen de school De Klimop en de Plaatselijke Openbare Bibliotheek.

Om de werken en het verkeer veilig te laten verlopen zal het verkeer slechts in ??n richting kunnen rijden. Dit gedeelte van de straat is te smal om tijdens de werken op een veilige manier verkeer in beide richtingen toe te staan. 
- Het verkeer komende vanuit richting kerk en rijdende in de richting van de Kronenhoekstraat vindt er een doorgang. 
- Het verkeer komende vanuit de Kronenhoekstraat zal via een plaatselijke omleiding (Stationstraat, Burg. G. Van Landeghemstraat, Pompstraat) richting Sint-Niklaas kunnen rijden.
De werken zullen vermoedelijk ??n week duren.

E?n ? twee maanden later zullen in dit gedeelte Kerkstraat de nutsleidingen in dienst worden gesteld en worden overgekoppeld. Deze werken zullen 2 ? 3 weken duren. Tijdens deze periode zal ook ??nrichtingsverkeer worden ingevoerd.

In de maand februari zal de aannemer verder werken aan fase 7 aan de onpare zijde Kerkstraat, tussen de Bosstraat en taverne De Koerier. Vermoedelijke duur van de werken : 4 weken.

Tijdens fase 8, de laatste fase, zal gewerkt worden in de Kerkstraat, tussen de Stationsstraat en taverne De Koerier, aan de onpare zijde. Vermoedelijke duur van de werken: 2 weken. Deze werken gaan eveneens gepaard met dezelfde verkeersregeling van enkele richting.

Het eventuele weerverlet is niet opgenomen in deze planning.

De start van de infrastructuurwerken, aanleg nieuwe riolering en de herinrichting van straten en pleinen, is nog niet bepaald. De startdatum is afhankelijk van het moment waarop de bouwvergunning wordt verleend en de werken worden aanbesteed. Naar alle verwachting zal het startmoment kort na het bouwverlof gelegen zijn.

Vragen kunnen gesteld worden tijdens de kantooruren aan de afdeling infrastructuur op het nummer 03/727.17.20.