AZ Nikolaas zoekt tientallen medewerkers

SINT-NIKLAAS. Er staat een uitgebreide rekruteringscampagne op stapel voor AZ Maria Middelares. ,,In feite gebeurt dat met het oog op de werking van het nieuwe fusieziekenhuis AZ Nikolaas'', zegt directeur Gaby Bogaert. Per jaar komen er minstens honderd mensen in dienst.

Met vestigingen in Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Temse, Beveren en Hamme wordt AZ Nikolaas de kanjer in de medische dienstverlening in het Waasland. AZ Maria Middelares telt 1.350 medewerkers en 130 artsen. Door de fusie met AZ Waasland, goed voor 660 personeelsleden en 88 artsen, komen er ook meer vacatures.

,,We willen een grootscheepse rekruteringscampagne voeren'', kondigt Gaby Bogaert, directeur Human Resources Management en Communicatie, aan.

,,Er komen geregeld jobs vrij als medewerkers in AZ Maria Middelares met pensioen gaan, in brugpensioen willen of omwille van ziekte moeten worden vervangen. Je kan natuurlijk iedere keer als je een medewerker nodig hebt, de zoektocht naar de geschikte persoon inzetten. Maar wij opteren voor een effici?ntere aanpak. We hebben momenteel een aantal jobs die direct vrij zijn, terwijl we voor andere een stevige wervingsreserve aanleggen. In de loop van een jaar komen er toch gauw een honderdtal mensen in dienst bij AZ Maria Middelares.''

De jobs zijn zeer gevarieerd, van een projectverantwoordelijke technische dienst gebouwen, polyvalent technicus tot specialist sanitair. Maar de grootste nood is er aan schoonmaak- en keukenpersoneel en vooral verpleegkundigen.

Al die nieuwkomers kunnen niet altijd meteen aan de slag. ,,Procentueel mag je de nieuwkomers schatten op 50 procent verplegend personeel, 25 procent schoonmaaksters en 10 procent keukenpersoneel. De overige 15 procent zijn zeer uiteenlopende jobs'', stelt Bogaert. Het Wase fusieziekenhuis AZ Nikolaas wordt in januari operationeel. "Gemiddeld gaat het in AZ Maria Middelares om honderd mensen die aan de slag kunnen op jaarbasis. Het AZ Waasland inbegrepen worden er dat naar schatting honderd vijftig.'' (HetVolk)