Drie scholen bouwen samen sporthal

BEVEREN. Drie secundaire scholen uit Beveren gaan samen een sporthal bouwen. Het complex wordt opgetrokken in de sportzone in de Klapperstraat.

Het Koninklijk Atheneum, de Sint-Maartencampus en het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) zijn alle drie op zoek naar sportinfrastructuur. Uit hun gemeenschappelijke behoeften kwam het idee van de gezamenlijke sporthal. Overdag zullen de secundaire scholen het complex delen, 's avonds zal dat openstaan voor sportverenigingen uit de gemeente. Een architect ontvangt 100.000 euro om een ontwerp te tekenen. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) hoopt dat de bouw in 2008 of 2009 begint.

Na nieuwjaar wil het gemeentebestuur ook beslissen over de verbouwing van het Freethielstadion van SK Beveren. De hoofdtribune, langs de kant van de Lindenstraat, en de flank met zitplaatsen langs de Klapperstraat worden verbouwd.

Twee Nederlandse bedrijven stelden zich kandidaat om mee te stappen in het project. De private partner, die mogelijk half januari wordt aangesteld, moet de tribunes verbouwen, maar mag daarna wel de commerci?le ruimten uitbaten. De gemeente wil zelf maximaal vijf miljoen euro investeren in de renovatie van de Freethiel.

Komend jaar wordt ook de sportzone van Melsele heraangelegd, met onder meer de bouw van een stadion voor het plaatselijke Svelta. Beneden komen de kleedkamers en bergruimte. Op de eerste verdieping verrijst een cafetaria, dat via grote, glazen wanden uitkijkt op de pleinen. Het ontwerp is ge?nspireerd op het stadion in Vrasene. Svelta beschikt over vierhonderd actieve leden. (HetVolk)