Jong paar verliest alles in korte hevige brand

SINT-NIKLAAS. Een huis aan de Lindenstraat in Sint-Niklaas is zaterdagavond door een hevige brand volledig vernield. De uitslaande brand in het pas gerenoveerde rijhuis aan de Lindenstraat 128 in Sint-Niklaas werd zaterdagavond even voor negen uur opgemerkt door buurtbewoners. Zij waarschuwden de hulpdiensten.

De bewoners van het getroffen huis waren niet thuis. Bij aankomst van de brandweer sloegen op de gelijkvloerse verdieping de vlammen al naar buiten. Toch was de brand snel onder controle. In zeer korte tijd werd het vuur geblust.

,,We waren wat spullen aan het verhuizen. In de hal stond een matras. Die rustte gedeeltelijk op halogeenspots die in de vloer zijn ingebouwd. De matras is daardoor in brand gevlogen. Het moet allemaal erg snel zijn gegaan. Ik was zaterdagavond slechts twintig minuten binnen. Langer kunnen die halogeenspots niet gebrand hebben. Voor ik buiten ging, heb ik alle lichten gedoofd. Ik heb toen niets abnormaals opgemerkt, maar wellicht was toen die matras al aan het smeulen'', zegt bewoner Stefan Govaert (28).

De man kijkt troosteloos naar de zwart geblakerde gevel van zijn huis. ,,Ik heb deze woning zelf gerenoveerd. Twee jaar heb ik eraan gewerkt. Op nog wat kleinigheden na was alles klaar. In enkele minuten zijn we alles kwijt'', zucht hij.

De hal brandde uit. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de woon- en slaapvertrekken op de eerste verdieping. Daar is de rookschade zeer groot. De traphal werkte als een schouw. ,,Alles zit onder het roet. Alle meubelen, onze kledij, de foto's waaraan we gehecht waren. Het is allemaal verwoest. Gelukkig vonden we al ander onderdak en raakte niemand gewond. Verder kunnen we enkel hopen dat de verzekeringsmaatschappij de schade snel betaalt'', besluit Stefan Govaert. (HetVolk)