Fata Morgana-tapijt moet in Beveren blijven

BEVEREN. Een half jaar na de Fata Morgana-gekte kunnen de inwoners van Beveren hun eigen 'Tapijt van Bayeux' in zaal De Rop bewonderen. ,, Als het van mij afhangt, zal het tapijt voor altijd in Beveren blijven, maar voorlopig wil het stadsbestuur het tapijt nog niet aankopen'', zegt Dirk Paternoster, de man die de proef in goede banen leidde.

,,Afgelopen vrijdag werden alle 200 naaisters uitgenodigd op een receptie om het tapijt nog eens te bewonderen, en om terug te denken aan die hectische week. Hoe we dat klaargespeeld hebben in drie dagen tijd, is haast onbegrijpelijk. Maar veel valt te verklaren door de kick van het tv- programma'', blikt Dirk vol trots terug. Naast het tapijt kunnen de bezoekers ook een kleine 300 foto's komen bekijken. ,,Een fotograaf heeft een hele week alles van heel nabij gevolgd, en heeft alle mooie momenten vereeuwigd. Die foto's in combinatie met het tapijt roepen de sfeer van afgelopen zomer terug.''

Over hoeveel volk er al is komen kijken, weet Dirk niet. ,, Ik heb er geen flauw idee van. Maar ik merk wel dat het Fata Morgana-gevoel nog steeds leeft in Beveren.''

Over de toekomst van het zeventig meter lange kunstwerk is er nog geen duidelijkheid. De stad het tapijt niet aankopen omwille van de kostprijs. ,,Nochtans gaat de opbrengst naar het opvangtehuis Ter Welle. We willen het geld echt niet in onze eigen zak stoppen'', zegt Paternoster. Toch blijft hij geloven in een goede afloop. ,,Het tapijt moet in Beveren blijven. Ik hoop binnenkort nog eens samen met de burgemeester rond de tafel te zitten om alsnog tot een compromis te komen.'' (kms)

Het tapijt is nog te bewonderen in zaal De Rop tot en met 28 november. Dat kan elke dinsdag van 9 tot 12 uur en elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 17 uur. (HetVolk)