Buurt boos over start bouwwerken tankstation

TIELRODE. De bouw van een tankstation aan de Burgemeester Heymanstraat in Tielrode is dan toch gestart. Buurtbewoners die recent honderden protesthandtekeningen verzamelden, zijn er niet over te spreken.

,,Wij beraden ons over verdere acties'', zeggen Herman De Cock en Romain Van Puyvelde van milieuvereniging Ons Streven. Ruim zevenhonderd protesthandtekeningen zijn verzameld om de bouw van het tankstation tegen te houden, maar het heeft (nog) niet mogen baten.

,,Net op het moment dat het gemeentebestuur een informatievergadering belooft over het ruimtelijk structuurplan, wordt het mooiste uitzicht in Tielrode vernietigd. Wij zijn verbolgen maar niet verslagen'', klinken de actievoerders redelijk strijdlustig. Ze kunnen het maar moeilijk slikken dat er toegevingen zijn gebeurd om de bouw van het benzinestation mogelijk te maken. In principe is de bouwheer verplicht om de poel te respecteren, maar de actievoerders hebben hun twijfels of dat wel haalbaar is.

,,Wij zijn niet van plan ons protest te staken en gingen tegen de milieuvergunning in beroep. Als die vergunning wordt vernietigd, moet alles in oorspronkelijke toestand worden hersteld'', zeggen Van Puyvelde en De Cock. ,,Als de minister het beroep verwerpt, trekken we naar de Raad van State waar de kans op slagen groot is. De structuurplannen verplichten immers het behoud van markante reli?fovergangen, waarvan hier toch zeker sprake is. Bovendien liggen een oversteekplaats en bushalte in de directe buurt. We blijven niet bij de pakken zitten en overhandigen de zevenhonderd handtekeningen aan gemeentebestuur en minister.'' (HetVolk)