Voorbereidende werken in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. In voorbereiding op de rioleringswerken in het centrum van Sint-Gillis-Waas zijn vandaag starten de nutsbedrijven gestart met het maken van sleuven, hoofdzakelijk in de voetpaden. Alle nutsbedrijven hebben de handen in elkaar geslagen en laten hun kabels en leidingen door ??n aannemer onder auspici?n van netbeheerder Eandis verleggen of vernieuwen. De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd:

Fase 1: Herenstraat (onpare zijde), duur van de werken: 1 week
Fase 2: Herenstraat (pare zijde), duur van de werken: 2 weken
Fase 3: Kronenhoekstraat (onpare zijde), duur van de werken: 2 weken
Fase 4: Zwanenhoekstraat + Sint-Helenastraat,  duur van de werken: 3 dagen
Fase 5: Kronenhoekstraat (pare zijde) + Stationsstraat, duur van de werken: 3 weken
Fase 6: Kerkstraat + Kasteelstraat (pare zijde), duur van de werken: 2 weken
Fase 7: Kerkstraat (onpare zijde) tussen de Bosstraat en de Openbare Bibliotheek, duur van de werken: 2 weken
Fase 8: Kerkstraat (onpare zijde) tussen de Stationsstraat en de Openbare Bibliotheek, duur van de werken: 2 weken

Onder voorbehoud van onvoorziene weersomstandigheden, zullen de fases 1 t/m 4 v??r het einde van 2006 zijn uitgevoerd. De fases 5 t/m 6 worden uitgevoerd in de maanden januari t/m april 2007.

Deze werkplanning omvat overigens enkel de uit te voeren werken voor het graven van de kabelsleuven, het leggen van de nieuwe kabels en leidingen en het herstellen van de voetpaden. Nadien zullen de nutsbedrijven (voorzover nodig) huisaansluitingen vernieuwen en of aanpassen.

Wanneer er gewerkt wordt in de Herenstraat, tussen Sportlaan en Kronenhoekstraat, zal het verkeer slechts in ??n richting gebruik maken van de Herenstraat. Enkel het verkeer komende vanuit de Reepstraat en rijdende richting het centrum vindt er een doorgang. De straat is er te smal om tijdens de werken op een veilige manier verkeer in beide richtingen toe te staan. Een plaatselijke omleiding zal worden ingesteld via Kronenhoekstraat, Stationstraat, Houtvoortstraat en Sportlaan.

Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden aan de zijde waar gewerkt wordt.