Burgemeester Van De Vijver evalueert zichzelf

BEVEREN. Marc Van de Vijver (CD&V) volgde een jaar en drie maanden geleden Fran?ois Smet op, die met pensioen ging. ,,Ik heb een compleet andere stijl dan mijn voorganger: volkser, meer midden de mensen. Laagdrempelig ook, want ik voerde een tweede spreekdag op mijn kabinet in'', zo evalueert hij zichzelf.

In het begin van zijn ambtstermijn als burgervader stond Van de Vijver voor een vuurproef door de olieramp bij Total-Fina in Kallo, bij de brand in het chemisch bedrijf Ineos, ook in Kallo, en bij de perikelen rond het verdwijnen van het dorp Doel. ,,Het was erop of eronder. Volgens mij was het erop.''

Van de Vijver vindt dat de gemeente haar best deed in het onderhoud van voetpaden en wegen. In het verlengde daarvan werden de dorps- en kerkpleinen van Melsele, Kieldrecht, Kallo en het gehucht Congoken heraangelegd. Het aanbod sport en cultuur schat hij hoog in.

,,Elke deelgemeente kan bogen op basisinfrastructuur. Overal is er een ontmoetingscentrum - de voorbije maanden gingen de Boerenpoort in Melsele en De Verre in Verrebroek open. En overal vindt u een sporthal of is er een in aanbouw, zoals in Verrebroek.''

Op het vlak van werken en ondernemen in eigen streek noemt de burgemeester de aanwezigheid van de Waaslandhaven een belangrijke troef. Daar verdienen minstens zesduizend inwoners hun boterham. Ook de bedrijven uit de KMO- zones zijn een belangrijke werkgever.

,,Het Doornpark breidt uit, Schaarbeek zit vol en het Pareinpark, op de terreinen van de vroegere koekjesfabriek Lu, is in ontwikkeling'', overloopt hij. Als de Beverenaars klagen over het gebrek aan parkeermogelijkheden, antwoordt Van de Vijver: ,,Dat is subjectief. Op de Markt is het misschien moeilijk een plekje te vinden, maar in de buurt zijn minstens zeshonderd gratis plaatsen voor handen." (HetVolk)