Bouw nieuwe windmolens langs E17 start in 2007

MELSELE. De bouw van twee windmolens langs de E17-autosnelweg in Melsele gaat in het najaar van 2007 van start. Dat maakt Nortech bekend, nadat het bedrijf de bouw- en milieuvergunning ontving. Voor de installatie van een derde turbine, die was gepland het dichtst bij Antwerpen, gaf zowel de gemeente als de provincie negatief advies.

Het project heeft een paar hindernissen moeten nemen. De eigenaar van de nabijgelegen ondergrondse pijpleiding vreesde voor veiligheidsrisico?s. Bewoners van de wijk De Es dienden tijdens het openbaar onderzoek elf bezwaarschriften in, waaronder twee petities met alles samen vijftig handtekeningen. De omwonenden vreesden de slagschaduw, de constant bewegende beelden en de rode flikkerlichten bij nacht. Ook waren ze bang dat de windmolen storing zou veroorzaken op radio, televisie en telefoon en dat de windmolen het zicht van de wijk zou bepalen.

Nortech heeft al drie windmolens staan, ten zuiden van de E17 in Kruibeke. De twee goedkeurde windmolens worden 140 meter hoog. Elke turbine produceert voldoende elektriciteit voor het jaarverbruik van meer dan 1.100 gezinnen. De bouw van de twee windturbines zal starten in het najaar van 2007.  (HetVolk)