Portier Bell's Caf? neergeschoten

SINT-NIKLAAS. Een portier van het Bell's Caf? aan de Heidebaan in Sint-Niklaas is zondagochtend door een groepje jongeren neergeschoten. Moussa A. (30) uit Sint-Niklaas had hen eerder de toegang tot het danscaf? geweigerd. Toen hij met z'n auto naar huis reed, schoten ze vier keer op zijn auto. E?n kogel trof Moussa in het been.

De portier kon zelf nog voor verzorging naar het ziekenhuis rijden. ,,Hij is intussen geopereerd en stelt het goed. Hij zal aan de verwondingen geen blijvende letsels overhouden. Maar dat dit kon gebeuren, is werkelijk niet te geloven'', zegt de zaakvoerder van het danscaf? Patrick De Schaepdryver.

Het schietincident vond zondagochtend omstreeks half zes plaats op de gewestweg Antwerpen-Gent in Sint-Niklaas, even voorbij het spoorwegviaduct en de afrit naar de stadssingel. Moussa A. was na zijn werk als portier van het Bell's Caf?, een goede kilometer verderop, met zijn terreinwagen op weg naar huis.

De man werd door een andere auto met enkele jongeren aan boord achtervolgd. Vanuit het achtervolgende voertuig zou minstens vier keer in zijn richting zijn geschoten. Twee kogels troffen de terreinwagen van Moussa A. Een ervan verbrijzelde de zijruit aan de achterkant. Een tweede projectiel boorde zich langs het koetswerk en de motorruimte in zijn been.

De gewonde portier slaagde erin z'n belagers af te schudden en kon nog op eigen kracht naar het Sint-Niklase Maria Middelaresziekenhuis rijden. Daar werd hij kort na de middag geopereerd.

Aanleiding voor de gewelddadige raid zou een woordenwisseling geweest zijn een uur eerder aan de deur van het Bell's Caf?. ,,Het was tegen sluitingstijd. We waren al volop aan het opruimen en ons personeel zou bijna naar huis gaan. Twee jongeren wilden nog binnen. Moussa weigerde ze terecht de toegang'', zegt Patrick De Schaepdryver.

Bewakingscamera

De zaakvoerder vermoedt dat de twee daarna uit wraak enkele vrienden optrommelden om de portier op te wachten, hem te achtervolgen en neer te schieten.

Het parket van Dendermonde is intussen een uitgebreid onderzoek gestart naar de daders. Die zijn mogelijk gefilmd door een bewakingscamera aan de ingang van het danscaf?. Enkele mogelijke verdachten werden reeds opgepakt voor verhoor en het parket vorderde intussen ook een onderzoeksrechter. Dat zou erop kunnen wijzen dat het gerecht de daders erg dicht op het spoor is. (HetVolk)