Nacht van de geschiedenis Beveren rond polderkathedraal

VERREBROEK. Op dinsdag 21 maart organiseert het Davidsfonds weer "De Nacht van de Geschiedenis" met rondleidingen in en rond de polderkathedraal van Verrebroek. De Nacht van de Geschiedenis is ook in het culturele landschap van Beveren een vaste waarde geworden. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Hertogelijke Heemkundige Kring "Het Land van Beveren". De vruchtbare kleigrond en prachtige vergezichten maken van de polder een uniek landschap waarin de kerk van Verrebroek of de polderkathedraal thuis hoort.
Maar momenteel moet wel met nostalgie worden teruggeken naar het verleden want de Wase polder sterft. "Gelukkig blijft in de greep van de oprukkende havenexpansie de kleine dorpsgemeenschap Verrebroek nog overeind en is de stoere kerktoren, smalend ook "peperbus" genoemd, hopelijk nog lang een baken." Aldus Luc Bosmans van het Davidsfonds.
Na de rondleiding in de Sint-Laurentiuskerk  met gids Gerda Moorthamers, vertelt Stroppes vertolkt door Guido Laureys, in het nieuwe park in de schaduw van de kerktoren een drietal stoute, spannende verhalen die geschreven zijn door Verrebroekenaar Abdon Van Bogaert.
R?ke Stroppes, een volksfiguur van weleer, brengt verhalen van rond 1910 in sappig plaatselijk dialect, in de gloed van sfeervolle kaarsverlichting en met het nodige "Flippebier".
De rondleiding start aan de kerk om 19.30u. De kostprijs bedraagt voor leden van het Davidsfonds en de Heemkring  5 ?, voor andere belangstellenden  6 ?. Er kan een overschrijving gedaan worden op nummer 751-0044260-68 ten name van Davidsfonds, Tuinlaan 9, 9120 Vrasene met vermelding Nacht van de Geschiedenis - Verrebroek. (fvdv)