Gemeente Beveren renoveert straten

GROOT-BEVEREN. Het gemeentebestuur voorziet de komende maanden weer heel wat werk in de straten en wijken.
In de Broekstraat, nabij Singelberg en daar waar de Polderdreef eindigt, zal de weg over een afstand van 360 meter worden vernieuwd. Er komt een nieuwe overlaging van het wegdek. Het  is een proefproject dat loopt in samenwerking met de hogeschool van Antwerpen. In Haasdonk mogen de bewoners van de Sint-Gomaruslaan zich verwachten aan renovatiewerken. Deze zijstraat van de Zandstraat in de wijk ?Den Buiten?, vormt een bijna 40 jaar oude wijk. Er komen nieuwe voetpaden, opritten, boordstenen en weggoten. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt en nieuwe bomen worden geplaatst. De groenzones worden aangepast. Er is een bedrag van 125.000 euro voorzien.
De Beverse Bosdamwijk, al meer dan 50 jaar geleden opgericht, is ook aan renovatie toe. De gemeente wil een ontwerper aanstellen om de renovatie uit te tekenen voor een deel Lijsterbessenlaan, Goudenregenlaan, Meidoornlaan, Hof ter Wellelaan en langs Bosdam-West de Vuurkruisenlaan en Cretenborchlaan. Voetpaden en opritten worden heraangelegd, nieuwe boordstenen en weggoten en waar nodig zal ook de asfaltlaag worden vernieuwd. De wijk bezit ook meerdere voet -en fietswegels en die zullen ook een laag asfalt krijgen,.
Nog in Beveren zal ook de Leon Labytstraat worden aangepakt. Er is daar 194.000 euro voorzien voor wegen ?en rioleringswerken in het stuk tussen Glazenleeuw en het schoolerf aan de Sint-Martinusschool.
De wandelaars in Kallo mogen zich verwachten aan een nieuwe voertgangersbrug over de Melkader naar Hoog Kallo op. Er zullen eerst voorbereidende werken en grondwerken worden uitgevoerd. Daarna zal een houten brugconstructie in FSC-hout worden gebouwd. Ze zal rusten op een reeds bestaande metalen constructie. Er worden  9 IPE-profielen geleverd en geplaatst om de brug te dragen. Dit werk wordt geraamd op ruim 44.000 euro(fvdv)