Pierre Smolders en Gilbert De Vriendt biljartkampioenen

Image
Gilbert De Vriendt de kampioen van Burcht in de hogere categorie.
BURCHT. Het Kampioenschap van Burcht werd in het lokaal van BC Carambol, café De Wachtzaal, afgewerkt met de finales. Er was een aparte finale van de hoog en laag geklasseerden, gevolgd door de supercup die werd betwist door de twee kampioenen. Daaruit kwam Pierre Smolders als winnaar. Alle wedstrijden werden geleid door arbiter Marc Polfliet.

 

In laag nam Patrick Meyntjens (44) het op tegen Pierre Smolders (37). Patrick begon met een paar mooie kijkstukjes maar dan kwam Pierre boven water in zijn gekende efficiënte stijl en dat bleek al uit de 5 waarmee hij in beurt 2 begon. Dan greep hij de 5b aan om echt eens uit te pakken. Met een serie van 13 ging hij al over half weg: 6-21.
Patrick stapelde de brossen op en dat is tegen een regelmatig spelende Pierre Smolders bijna dodelijk. Hij was niet te stoppen en na een 7 in de 8b kwam hij al op 4p van het einde: 8-33. Meyntjens kon zeker niet op geluk rekenen want de ballen scheerden meermaals rakelings naast hun doel.  In de 10de beurt was het uit: 10 van de 44 voor Patrick en 37 voor Pierre die de titel verdiende.

 

Image
De finalisten laag Patrick Meyntjens en Pierre Smolders, verstopt onder zijn onafscheidelijke pet.

 

In hoog was het Fons Vermeiren (64) die moest spelen tegen Gilbert De Vriendt(47). In de aanvangsperiode broste De Vriendt te veel en Fons speelde zo slecht dat hij er geen gebruik van kon maken om uit te lopen: 14 voor Fons en 9 voor Gilbert (9b). "We zijn alle twee slecht bezig", zei Gilbert en hij probeerde het tij te laten keren. In de 12b kreeg hij ze op een klein driehoekje samen en haalde er een paar uit om dan deze beurt te laten groeien naar een pakket van 10 caramboles: 19-22 in zijn voordeel. Fons Vermeiren speelde zijn minste wedstrijd van allemaal en Gilbert zwakte weer af en na 17b stond het 26-26. Toen na 26 beurten ze allebei op 8 punten van het einde stonden, werd het razend spannend. Het werd het meest spannende slot van een partij uit gans dit kampioenschap.
In de 29b kwam Fons Vermeiren na een 3-punter op 61 of nog 3. Gilbert De Vriend had toen al kunnen uitspelen maar miste jammerlijk de laatste carambole. In de 30b was het Fons die had kunnen uitspelen en maar miste eveneens de laatste. Gilbert De Vriendt kon het laatste punt dan wél scoren en hij was kampioen na deze onvergetelijke finale match: 63 van de 64 voor Vermeiren tegen 47 op 47 voor Gilbert De Vriendt.

 

Image
De twee finalisten hoog: Fons Vermeiren en Gilbert De Vriendt.


de supercup


De supercup kwam er dan tussen Gilbert De Vriendt (47) en Pierre Smolders (37) die zelfs nu zijn 'klak' niet afzette. Misschien zit in die pet wel zijn biljartkracht. Hoe dan ook, hij begon er straf aan met een vlotte serie van 7. De meer geconcentreerde De Vriendt liet zich niet doen en met heel degelijk spel kreeg hij een reeks bijeen van 13 met inbegrepen heel wat applaus: 16 - 23 voordeel Pierre. Toen Pierre al op 25 stond of 12 p van het einde, viel hij een paar keer volledig stil en zo kon Gilbert met o.a. een serie van 9 (7b) uitlopen naar 30-25 in de 9b.

 

Image
Schepen van sport Kris Herremans, toonde aan de spelers die de supercup moesten spelen, hoe het moest.


De Vriendt bleef wel zuiver spelen maar de series waren niet hoog genoeg toen Smolders zes beurten na elkaar broste. Toen in de 14b waarin Gilbert De Vriendt er nog 9 moest, Pierre Smolders, die op 8 van het einde stond, weer een vlotte serie kon opbouwen speelde hij de nodige caramboles nog bijeen en won zo na 14b met 38 van de 47 voor Gilbert  - 37 de Supercup. En dat in aanwezigheid van de schepenen Kris Herremans en Chris Vermeulen.
De uitslagen hoog: 1. Gilbert De Vriendt 2. Fons Vermeiren 3. Frans Van Puyenbroeck 4. Luc Brants.
Laag: 1. Pierre Smolders 2. Patrick Meyntjens 3. Marc Polfliet 4. Bernard Gommers.

 

Image
De winnaar van de Supercup Pierre Smolders bij de hulde: vlnr organisator van BC Carambol en lokaalhouder Gaston Verdeyen, schepen Chris Vermeulen, sportschepen Kris Herremans en de laureaat.
 

(ROLF DUCHAMPS)

 

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...