Wijkcompostering Temse voorbeeld voor andere gemeenten

TEMSE. De wijkcompostering in de Vroonhoflaan te Temse is populairder dan ooit. Naast diverse steden zoals Leuven, Bornem, Sint-Niklaas, Stekene, Hamme, Zele, Kruibeke evenals Intercommunales zoals IDM (Intercommunala Durme-Moervaart), MIWA en Vlaco zelf is de stad Vilvoorde de Temsese wijkcompostering komen bezoeken. De stad Vilvoorde is immers van plan om ook in een van hun wijken een wijkcompostering op te richten.

Het gemeentebestuur van Vilvoorde bestaande uit de schepen van leefmilieu Magda Stevens, de Vilvoordse milieuambtenaar, administratieve bediende voor milieu en de verantwoordelijke ambtenaar voor wijkwerking was na het bezoek heel enthousiast.

 

Temse plant alvast een nieuwe en tweede wijkcompostering in de wijk Schuttershof te Elversele. De inplanting voor deze wijkcompostering is voorzien op een stukje openbaar terrein aan de vestwegel (en niet op het speelpleintje zoals oorspronkelijk gepland) De plannen worden thans uitgetekend om eerstdaags de bouwvergunning te kunnen aanvragen. Zo gauw de bouwvergunning is goedgekeurd zullen we opnieuw met de buurtbewoners van de Schuttershofwijk rond de tafel gaan zitten om zo snel mogelijk de inplanting te kunnen realiseren (april 2006). Ook voor deze wijkcompostering zullen we starten met een proefperiode van een jaar. Indien de wijkcompostering goed functioneert zal ze definitief blijven, indien door omstandigheden blijkt dat de wijkcompostering niet werkt (wat weinig waarschijnlijk zal zijn) wordt alles weer afgebroken en het materiaal elders hergebruikt.