Klacht tegen oprichting gemeentelijke kleuterschool

KRUIBEKE. De CD&V gaat bij de gouverneur klacht neerleggen tegen de beslissing die de gemeenteraad nam om in de wijk Cauterhoek een gemeentelijke kleuterschool op te richten. Er zal getracht worden te voorkomen dat op 1 september 2006  met dat onderwijs wordt gestart. CD&V gemeenteraadslid Andr? Lardon noemde de beslissing ondoordacht.

De klacht steunt volgens Andr? Lardon op feiten waaraan de gouverneur niet voorbij zal kunnen gaan. Zo werd de beslissing genomen zonder dat er ook maar ??n voorafgaandelijke bespreking plaatsvond. Ook niet in een gemeenteraadscommissie of in het schepencollege. De oprichting van gemeentelijk kleuteronderwijs werd ook in geen enkel gemeentelijk beleidsplan voor de huidige legislatuur opgenomen.
?We weten ook niet waar we financieel zullen uitkomen want in de begroting werden geen inkomsten en uitgaven voorzien voor personeelskosten. Er zijn ook geen subsidies aangevraagd.  We weten dus niet hoeveel het de gemeente gaat kosten.?, aldus Lardon.    
Wat voor CD&V ook helemaal  niet kan is de locatie die wordt vooropgesteld. Het gaat om een perceel dat op de ?structuurschets Verkaveling Cauterhoek? is bestemd als zone voor groen en actieve recreatie. Het is dus zeer de vraag of daar een kleuterschool mag worden gebouwd.   
Voor de CD&V gaat het te ver:? Ook het toekomstig bestuur wordt er mee belast want de gevolgen van deze beslissing zijn onvoldoende gekend en onderzocht. De helft van de bevolking contesteert de oprichting. Het is maar een kleine minderheid die er om vraagt. Er zou beter gewacht worden tot na de gemeenteraadsverkiezingen om een dergelijk project uit te werken.?
CD&V vraagt daarom aan de gouverneur het raadsbesluit over de oprichting van een gemeentelijke kleuterschool, te vernietigen. (fvdv)